Yunet
 

Društvo

Saopštenje kineske kompanije CRBC koja gradi most u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 23. oktobar 2022. • 13:24 •

Saopštenje kineske kompanije CRBC koja gradi most u Novom Sadu

"Sa posebnom pažnjom i angažovanjem pristupili smo realizaciji projekta – Prethodnih dana kompaniji CRBC je izuzetno ugrožen poslovni imidž"

Kompanija CRBC u skladu sa ugovorom realizuje aktivnosti na projektovanju i izvođenju radova na izgradnji Obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava na državnom putu IIA reda br.111.
Kao i na svim drugim projektima koje realizujemo, sa posebnom pažnjom i angažovanjem pristupili smo i realizaciji ovog projekta, posebno imajući u vidu da je u pitanju projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, a time i svakako za grad u kome izvodimo radove.
Naša kompanija posluje od 2010. godine na teritoriji Republike Srbije i do sada je uzela učešće u realizaciji sledećih projekta:

• 2011-2013. godine: most Zemun-Borča sa pratećim saobraćajnicama u Beogradu;
• 2017-2019. godine: auto-put E-763, deonica Surčin-Obrenovac;
• 2020-u toku: auto-put E-763, deonica Preljina-Požega.

Svi projekti se realizuju uspešno i bez poteškoća. Izrada projektno – tehničke dokumentacije i sama izgradnja mosta u Novom Sadu se radi u skladu sa najsavremenijim tehničkim rešenjima, kao i u skladu sa važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.
Radovi na mostu započeti su u skladu sa važećim građevinskim dozvolama i prijavama radova i to građevinska dozvola – prva faza (privremeni mostovi) od 31.05.2022. godine, potvrda o prijavi radova za prvu fazu (privremeni mostovi), potvrda je dobijena za parcele za koje je rešena imovina – 14.07.2022. godine i privremena građevinska dozvola – druga faza (privremene saobraćajnice) – 19.09.2022. godine i potvrda o prijavi radova za drugu fazu (privremene saobraćajnice) za parcele za koje je rešena imovina – 29.09.2022. godine i sva ova dokumenta ovom prilikom i javno objavljujemo.
Naša kompanija posluje širom sveta i nikada nigde nije radila mimo važećim propisa i dozvola, a posebno ne u Republici Srbiji u kojoj su takvi postupci zakonom oštro sancionisani. Prethodnih dana kompaniji CRBC je izuzetno ugrožen poslovni imidž. Svakodnevno odvijamo komunikaciju sa našom centralom u Kini, kao i sa predstavnicima ambasade NR Kine u Srbiji. Nemili incidenti na Šodrošu za kompaniju CRBC, ali i zaposlene bili su posebno teški, s obzirom da dve države neguju izuzetno prijateljstvo, kao i da su građani uvek pokazivali veliki stepen gostoprimstva.
Tokom demonstracija na parcelama i neposredno uz njih načinjena je velika materijalna šteta kompaniji CRBC, što se prvenstveno odnosi na oštećenja gradilišne ograde i gradilišne table.

Izvor:nsuzivo.rs

Foto:nsuzivo.rs

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad