Yunet
 

Društvo

Brnabić: Nova energetska politika prvi prioritet vlade

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 29. oktobar 2022. • 11:44 •

Brnabić: Nova energetska politika prvi prioritet vlade

Predsednica Vlade Ana Brnabić zahvlalila je predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen na poseti Srbiji i regionu i istakla značaj zajedničke posete predsednika Srbije i predsednice EK Nišu, gde su obišli radove na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske.

Brnabić je istakla da je nova energetska politika prvi prioritet nove vlade i da će u fokusu biti pitanje dalje energetske diversifikacije.
Predsednica vlade ocenila je da je Izveštaj EK o napretku Srbije objektivan i balansiran i da će vlada u novom mandatu nastaviti da bude posvećena reformama i procesu evropskih integracija.
Premijerka je izdvojila važnost nastavka reformi u oblasti vladavine prava, zatim reforme u oblasti pravosuđa i usvajanje novog paketa pravosudnih zakona, kao i pitanja medijskih sloboda i usvajanja novog seta medijskih zakona.
Takođe, Brnabić je upoznala predsednicu EK sa aktivnostima na usklađivanju sa viznom politikom EU.
Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, predsednica vlade rekla je da Srbija ostaje posvećena dijalogu i da su prioriteti mir i stabilnost.
Predsednica EK čestitala je premijerki na izboru nove Vlade Srbije i poželela mnogo uspeha u daljem radu. Ona je izrazila podršku Srbiji i Zapadnom Balkanu u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Upoznala je premijerku sa aktuelnim pitanjima u vezi sa enegretskom situacijom u Evropi.
Sastanku su prisustvovale ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

 

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug Slobodan Miljević

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena