Yunet
 

Društvo

Predstavljeno dualno obrazovanje na Sajmu obrazovanja

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 29. oktobar 2022. • 16:12 •

Predstavljeno dualno obrazovanje na Sajmu obrazovanja

Na štandu Ministarstva prosvete, u okviru Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava, danas je predstavljeno dualno obrazovanje.

Na sajmu su se predstavile i dve srednje stručne škole, Politehnička škola Subotica i Tehnička škola Vlasotince, kao i dve visokoškolske ustanove, Akademija strukovnih studija Južna Srbija - Odsek Visoka poslovna škola Leskovac i Toplička akademija strukovnih studija. One u svojoj ponudi imaju dualne obrazovne profile i studijske programe po dualnom modelu studija.
Sajmu je prisustvovala i pomoćnica ministra za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić koja je tom prilikom izjavila da sve što su posetioci sajma mogli da vide na sajmu, u smislu povezivanja teorije i prakse, je dokaz koliko dualno obrazovanje doprinosi unapređivanju kvaliteta sveukupnog obrazovanja, ali i povećanju motivacije učenika.
„Svoja iskustva su sa posetiocima sajma podelili učenici i studenti koji su uključeni u ovaj model realizacije nastave. Njihovo prisustvo dokazuje da dualno obrazovanje pruža dosta benefita i da je opšteprihvaćeno na oba nivoa obrazovanja“, istakla je pomoćnica ministra.            
Politehnička škola iz Subotice i Tehnička škola iz Vlasotinca prezentovale su na sajmu neke od dualnih obrazovnih profila koji se realizuju u tim školama, a visokoškolske ustanove studijske programe po dualnom modelu studija.
Politehnička škola iz Subotice prezentovala je dualne obrazovne profile - Operater za izradu nameštaja, Tehničar štampe, Rukovalac građevinskom mehanizacijom, Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje, Tehničar grafičke dorade i Operater osnovnih građevinskih radova.
Akademija strukovnih studija Južna Srbija – Odsek Visoka poslovna škola Leskovac predstavila je dualne studijske programe Menadžment tehnologije hrane i gastronomije i Turizam i ugostiteljstvo, a Toplička akademija strukovnih studija prezentovala je dva studijska programa po dualnom modelu studija – Turizam i Prehrambena tehnologija.
 

 

foto:Ministarstvo prosvete

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad