Yunet
 

Društvo

Vučević: Imamo generacije koje ne znaju ni uniformu da obuku

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. novembar 2022. • 09:22 •

Vučević: Imamo generacije koje ne znaju ni uniformu da obuku

Novi ministar odbrane Miloš Vučević se zalaže za vraćanje vojnog roka, a evo šta bi moglo da čeka starije od 30 godina koji nisu redovno služili vojsku

- Intimno, kao otac dvojice sinova, apsolutno sam za, ali se vladam i objektivnom analizom i činjenicama. Moj sin se dobrovoljno javio u junu, a sada je septembarska klasa. Ponosni smo na njega, to je bila apsolutno njegova odluka - izjavio je ministar Vučević u emisiji "Jasno. Kao dan!" autorke Ivane Mastilović Jasnić, koja će biti prikazana večeras u 22 sata na Blic televiziji (mts Iris TV, kanal 115).
Vučević je istakao da pozitivan stav prema uvođenju vojnog roka zasniva na objektivnoj analizi i činjenicama.
- I sam sam služio vojni rok. Naravno, ne pričamo više o vojnom roku od 12 meseci. Bio sam na Kosovu 10,5-11 meseci. Ali mislim da treba da vratimo vojni rok, da l je to tri nedelje ili tri meseca, ili neki drugi period, ali apsolutno da - rekao je Vučević.
Novi ministar odbrane je najavio da treba raditi i sa rezervnim sastavom, kao i da mora da se radi i sa ljudima koji imaju više od 30 godina i koji nisu služili redovan vojni rok.
- Za njih je onaj kraći period obuke od tri nedelje - rekao je Vučević.
Vučević je istakao da "kad su poplave, požari, zemljotresi, smetovi... svi gledamo u nebo ili u vojsku".
- A mi sad pravimo 10-12 generacija koje ne znaju ništa. Ne znaju da obuku uniformu! I još se ponosimo time! Valjda treba da budemo beskičmenjaci i kilavi, i onda ćemo biti idealna nacija?! Ne mislim da je duh demokratije da imamo nesposobne generacije, nesposobne da odgovore na te izazove - rekao je ministar Vučević.
Ceo razgovor novog ministra vojnog sa autorkom Ivanom Mastilović Jasnić na goruća pitanja uvođenja vojnog roka, povećanja plata u vojsci, bezbednosnih izazova koji dolaze oko Kosova i Metohije... možete pogledati u emisiji "Jasno. Kao dan!"  na Blic televiziji (mts platforma, Iris TV, kanal 115).

 

Izvor: blic.rs

Foto: Instagram milosvucevic_gradonacelnik

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena