Yunet
 

Društvo

Počeli „Novosadski dani piva“ na Sajmu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 4. novembar 2022. • 20:25 •

Počeli „Novosadski dani piva“ na Sajmu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić otvorio je manifestaciju „Novosadski dani piva“ koja se po prvi put održava 4. i 5. novembra na Novosadskom sajmu u organizaciji kompanije „Ninamedija”, a uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

U dva dana ispunjena kvalitetnom muzikom eminetnih izvođača, svoju ponudu predstaviće novosadski preduzetnici koji se bave proizvodnjom kraft piva i tradicionalne hrane.
- Gastronomija, piće, manifestacije i događaji se nalaze u vrhu liste motiva za dolazak turista u Novi Sad. Upravo sve to ćemo imati na jednom mestu, danas i sutra na prvim „Novosadskim danima piva“. Do perioda pre korone, industrija zanatskog piva bila je jedna od najbrže rastućih malih industrija u svetu. Glavna mesta prodaje kraft piva bili su ugostiteljski objekti, ali upravo i ovakvi festivali. Zato svaki novi festival, u velikoj porodici novosadskih festivala, donosi i beneficije za naš grad, poput jačanja turističke ponude. Moram da istaknem sjajan potez organizatora ove manifestacije koji su mislili na društvenu odgovornost i u program svoje manifestacije uvrstili i simulator „pijane vožnje“ koji je obezbedila Agencija za bezbednost saobraćaja. Čestitam kompaniji „Ninamedija“ kao glavnom organizatoru ovog događaja uz želju da postane tradiocionalna - istakao je gradonačelnik Đurić i pozvao Novosađane da u što većem broju posete Novosadski sajam.
Cilj manifestacije „Novosadski dani piva“ su razvoj privrede, promovisanje kulture, i privlačenje turista, a organizatori su mislili i na društvenu odgovornost, jer se skreće pažnja na opasnost upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju. Tokom dva dana, u Master hali Novosadskog sajma posetioce će dočekivati mali proizvođači i zanatlije iz Novog Sada. Priliku da probaju više desetina različitih vrsta piva, kao i hranu koja upotpunjuje njegov ukus imaće svi koji 4. i 5. novembra posete Novosadski sajam.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad