Yunet
 

Društvo

Nove staze za ljubitelje dvotočkaša

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 14. novembar 2022. • 14:44 •

Nove staze za ljubitelje dvotočkaša

Grad Novi Sad kontinuirano ulaže sredstva u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja na svojoj teritoriji.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je realizaciju radova na izgradnji 3. faze biciklističke staze Novi Sad - Begeč, na delu trase od Ulice Sime Matavulja u Novom Sadu do Dunavske ulice u Futogu, u dužini od  10573 m.
 Ovu investiciju, vrednu 170 miliona dinara, zajedničkim ulaganjem finansiraju Grad Novi Sad i Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, a ugovoreni rok je 240 kalendarskih dana.
 Trasa biciklističke staze Novi Sad - Begeč svojim najvećim delom vodi po kruni odbrambenog nasipa od Dunava, a manjim kroz urbanu zonu. Do sada je izgrađeno njenih 6275 m, od Obalske ulice u Begeču do Dunavske ulice u Futogu.
 Biciklistička staza Novi Sad - Begeč pripada jednom od tri biciklistička koridora koji prolaze kroz Srbiju - koridoru Euro Velo 6, jednoj od najpopularnijih evropskih ruta. Biciklistički koridor Euro Velo 6 ide od Atlantika do Crnog mora, a kroz našu zemlju proteže se u dužini od 665 km i poznat je pod imenom Dunavska ruta.
 Uređenjem postojećih i izgradnjom novih biciklističkih staza promoviše se ideja o zdravom načinu života, a ujedno značajno doprinosi zaštiti životne sredine, te će Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nastaviti sa uređenjem biciklističke infrastrukture i u narednom periodu.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena