Yunet
 

Društvo

Održana svečana akademija povodom 80 godina lista „Dnevnik“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 15. novembar 2022. • 15:12 •

Održana svečana akademija povodom 80 godina lista „Dnevnik“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom osam decenija postojanja lista „Dnevnik“ koja je održana u Matici srpskoj. Tom listu je pre pet godina dodeljena Oktobarska nagrada Novog Sada, a u pitanju je najstariji dnevni list koji izlazi u Vojvodini na srpskom jeziku, štampa se na ćiriličnom pismu i drugi je po starosti u Srbiji.

"Svi smo veoma ponosni na ovaj sjajan jubilej, i kao čitaoci i kao sugrađani. Svih osam decenija, izložen raznim društvenim i političkim udarima i promenama, list „Dnevnik“ je ostao svoj - dosledan svojoj tradiciji i viziji i veran svojim čitaocima. On je jedan od simbola, ali i brend našeg Novog Sada. Iza zidova zgrade na Bulevaru oslobođenja, marljivo su beležene istorija našeg grada i pokrajine, i mnoge ljudske sudbine. On se decenijama prilagođavao novim vremenima, digitalnoj eri, ali nije odstupao od svoje politike pravovremenog i objektivnog izveštavanja. Forme su se menjale, ali suština je ostala ista" – rekao je gradonačelnik Đurić i naglasio - "Velika je čast što kao gradonačelnik, u ime svih Novosađana, imam priliku da prenesem najiskrenije čestitke svima vama - uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u listu „Dnevnik“, povodom 80 godina postojanja. Želim vam da i ubuduće sve prepreke na koje naiđete savladavate profesionalnošću, pravovremenim i istinitim informacijama. Siguran sam u to da je pred nama još mnogo godina uspešne saradnje."
Na svečanosti se obratio i predsedik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je „Dnevnik“ video kao simbol rodoljublja, odgovornosti i borbe za istinu kroz dugih osam decenija, kao i generalni direktor kompanije „Dnevnik Vojvodina pres” Dušan Vlaović, koji je naglasio slavnu prošlost lista, prisećajući se davne 1942. godine kada su antifašisti stvorili „Slobodnu Vojvodinu”, kako se prvobitno zvao „Dnevnik“.

 

Izvor:Grad Novi Sad

Foto:Grad Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena