Yunet
 

Društvo

Grad Novi Sad i Pokrajina zajedno i u novim projektima

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. decembar 2022. • 12:30 •

Grad Novi Sad i Pokrajina zajedno i u novim projektima

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem održao konferenciju za novinare u Gradskoj kući na kojoj su predstavljeni rezultati ulaganja u novosadsku putnu privredu, kao i planovi budućih radova na putevima u Novom Sadu.

- Čekali smo da privedemo kraju obnovu novosadskih saobraćajnica, koja je trajala od početka oktobra, kako bismo izvestili javnost o rezultatima ulaganja. Pored završenih radova u 25 ulica, ostalo je da se u još tri ulice radovi privedu kraju, i to na Bulevaru Slobodana Jovanovića, u Svetojovanskoj i ulici kod Policije u Sremskoj Kamenici. Projekat u okviru kojeg smo od AP Vojvodine, rebalansom budžeta u septembru, dobili 800 miliona dinara, a u koji je Grad uložio dodatnih 200 miliona dinara, predstavlja milijardu dinara koja je uložena u obnovu, rekonstrukciju i sanaciju novosadskih ulica. U toku realizacije ovog kapitalnog i izuzetno važnog posla za Grad Novi Sad, nije bilo lako ni putarima koji su radili svakodnevno na asfaltiranju, kao ni Novosađanima u saobraćaju, i zahvaljujemo im se na strpljenju. Hvala i predstavnicima medija, jer su pravovremeno informisali građane o zatvorenim ulicama i alternativnim pravcima. U ovoj godini smo uradili preko 60 kilometara ulica, odnosno 128 pojedinačnih saobraćajnica, a čitav posao je izuzetno kvalitetno odrađen, po pravilima struke, uz primenu najsavremenije tehnologije i mehanizacije. Nastavljamo dalje i u narednoj godini. Ideja je da asfaltiramo, verovatno u drugoj polovini jula, ceo Bulevar oslobođenja. Što se tiče budžeta za 2023. godinu, Grad Novi Sad je opredelio milijardu dinara, a Pokrajina 500 miliona, za putnu privredu. Trudićemo se da u rebalansima izdvojimo dodatna sredstva i da prestignemo ovogodišnji rekord od 2,2 milijarde ulaganja u putnu privredu. Hvala Pokrajini na partnerstvu u ovom projektu, a u narednoj godini nas čeka još zajedničkih projekata - rekao je gradonačelnik Milan Đurić naglasivši da su neki od budućih projekta izgradnja pešačko-biciklističkog mosta, rekonstrukcija i obnova Almaškog kraja, izgradnja moderne fiskulturne sale u Gimaziji „Laza Kostić“ i drugo.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da deli zadovoljstvo u odnosu na ovaj važan posao koji su zajednički uradili Grad i Pokrajina.
- Nećemo stati na obnovi ovih ulica koje smo zajednički finansirali, već nastavljamo na proleće ulaganje u novosadsku putnu privredu. Odlično je što u tim radovima nije bilo kašnjenja, kao ni problema u kvalitetu. Nas očekuju i drugi važni projekti u Novom Sadu, kao što su rekonstrukcija „Studija M“, radovi na rekonstrukciji Kamenice 1, završetak radova na Kamenici 3, izgradnja novog muzeja, izgradnja nove, moderne škole na Satelitu - rekao je Igor Mirović.

 

Foto: Grad Novi Sad
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad