Yunet
 

Društvo

Radovi na izgradnji kanalizacije u Novom Sadu napreduju punom parom

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. decembar 2022. • 12:24 •

Radovi na izgradnji kanalizacije u Novom Sadu napreduju punom parom

Državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva Isidora Burić i pomoćnik ministra Dušan Radonjić razgovarali su danas u Novom Sadu sa predstavnicima grada o dosadašnjim rezultatima u realizaciji projekta Čista Srbija i planovima za narednu godinu, obišli radove u naselju Liman 2 i konstatovali da sve ide po planu.

U Novom Sadu se izvode radovi na izgradnji i rekonstrukciji 66,8 kilometara kanalizacione mreže, a u narednim fazama će se graditi još 45 kilometara mreže i centralni prečistač za otpadne vode na Petrovaradinu.
Oni su, nakon sastanka, obišli radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže u naselju Liman 2 i uverili se da sve teče po planu.
Rekonstrukcija kanalizacione mreže na Limanu 1 i 2 je od značaja za Novi Sad, jer je dotrajala kanalizaciona mreža bila uzrok fekalnog zagađenja izvorišta pijaće vode Štrand, koje je zbog toga od 2008. godine van funkcije.
Trenutno se na ove dve lokacije rekonstruiše oko 20 kilometara  kanalizacione mreže stare i do 50 godina, nakon čega će se steći uslovi za revitalizaciju izvorišta Štrand, koje svojim kapacitetom može da zadovolji 35 odsto potreba Novog Sada sa sirovom vodom, saopštilo je ministarstvo.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena