Yunet
 

Društvo

Danas počinje da radi web servis za elektronsku naplatu putarine

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 30. decembar 2022. • 09:41 •

Danas počinje da radi web servis za elektronsku naplatu putarine

Putevi Srbije danas puštaju u rad web servis za elektronsku naplatu putarine.

Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Srbije i biće dostupan isključivo fizičkim licima.
U narednoj fazi na osnovu dosadašnjih pregovora očekuje se pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz tu platformu u više zainteresovanih zemalja, najavili su Putevi Srbije.
To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.
Da bi neko postao korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu za elektronsku naplatu putarine, potrebno je da poseduje TAG uređaj (postojeći ili novi) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro).
Korisnicima će se nakon korišćenja određene deonice auto-puta  automatski naplatiti putarine sa registrovane platne debitne/kreditne kartice.
Detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine, može se preuzeti sa internet prezentacije Puteva Srbije.
Usluga će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu Puteva Srbije u Ustaničkoj ulici 64/5 svakog radnog dana 07-22 časa. U narednim fazama usluga će biti proširena kroz postojeću distributivnu prodajnu mrežu za elektronsku naplatu putarine.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena