Yunet
 

Društvo

Mirović: Pokrajinska vlada nastaviće sa podrškom nacionalnim savetima nacionalnih manjina

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. januar 2023. • 15:52 •

Mirović: Pokrajinska vlada nastaviće sa podrškom nacionalnim savetima nacionalnih manjina

Predsednik Pokrajinske vlade razgovarao je danas, u odvojenim susretima, sa predsednicom Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Suzanom Kujundžić Ostojić i predsednikom Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine Dragoljubom Malovićem.

Na sastancima je bilo reči o programskim pitanjima, projektima i podršci radu nacionalnih saveta.
Predsednik Mirović istakao je da će uz podršku Pokrajinske vlade biti nastavljena realizacija projekata značajnih ne samo za bunjevačku i crnogorsku nacionalnu manjinu već i za sve druge nacionalne manjine u Vojvodini.
Predsednica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Suzana Kujundžić Ostojić rekla je da Savet, koji obeležava 20 godina postojanja i delovanja, vodi politiku čuvanja i unapređenja identiteta, kulture i tradicije Bunjevaca uz punu podršku Pokrajinske vlade.
Predsednik Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine Dragoljub Malović izrazio je zahvalnost Pokrajinskoj vladi na podršci, istakavši da bez toga ne bi bilo moguće realizovati programe i ciljeve rada Saveta.
Predsednik Mirović pozvao je predstavnike Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine da uzmu učešće u svečanom otvaranju Doma kulture u Lovćencu, u opštini Mali Iđoš, čiju je rekonstrukciju finansirala Pokrajinska vlada.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena