Yunet
 

Društvo

Uručene Svetosavske nagrade za 2022. godinu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 27. januar 2023. • 14:25 •

Uručene Svetosavske nagrade za 2022. godinu

Ministar prosvete Branko Ružić uručio je danas Svetosavske nagrade za 2022. godinu istaknutim pojedincima i predstavnicima nagrađenih institucija.

Povelje su dodeljene za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Srbiji.
Čestitajući dobitnicima ministar Ružić je naglasio da su dobitnici Svetosavske nagrade najbolja potvrda našeg zajedničkog zalaganja za što kvalitetnije obrazovanje.
Ministar je rekao da veruje da će ovo priznanje biti motiv i dodatan podstrek u predstojećem radu i da ćete i u narednom periodu nastaviti da doprinosite unapređenju obrazovanja i nauke.
Prema njegovim rečima, život i delo našeg najvećeg prosvetitelja, i danas potvrđuje moć i snagu obrazovanja, značaj sloge i solidarnosti, pravde, zalaganja i rada za dobrobit sadašnjih i budućih naraštaja.
„Svi zajedno radimo na istom cilju - da obezbedimo što bolji kvalitet obrazovanja u Srbiji. O tome najbolje svedočite i vi, dobitnici Svetosavske nagrade“, naveo je ministar.
On je istakao da je Vlada Srbije posvećena unapređenju kvaliteta i modernizaciji  obrazovanja i da će Ministarstvo prosvete u skladu sa tim nastaviti da sprovodi reformu celokupnog obrazovnog sistema i intenzivno radi na stvaranju kvalitetnijih uslova za rad i učenje.
Ružić je naveo da je pred Komisijom koja je odlučivala o  izboru dobitnika i ove godine bio zahtevan zadatak da izabere najbolje među najboljima u 2022. godini.
Pristiglo je čak 180 prijava, a ovo značajno priznanje, koje nosi ime po srpskom prosvetitelju Svetom Savi, dobilo je 34 dobitnika. Među njima su vaspitači, učenici, studenti, nastavnici, profesori, direktori, predškolske ustanove, škole, fakulteti i naučni instituti. Na ovaj način Ministarstvo prosvete izražava zahvalnost za doprinos i uloženi trud, kazao je Ružić.

 

Foto: Ministarstvo prosvete
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena