Yunet
 

Društvo

Priprema pešadijske čete za Libiju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 28. februar 2023. • 20:46 •

Priprema pešadijske čete za Libiju

Pešadijska četa iz sastava Prve brigade kopnene vojske koja je određena za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu započela je ciklus obučavanja za angažovanje u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

U prvoj fazi višemesečnih priprema, profesionalni vojnici i starešine ove jedinice prolaze sadržaje iz taktičke, vatrene i fizičke obuke, kako bi osvežili znanja i veštine i spremno dočekali kolektivnu obuku. Tada će se, u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“, osposobljavati za realizaciju zadataka u zoni operacije u sastavu španskog kontingenta mirovnih snaga Ujedinjenih nacija.
U završnom segmentu priprema, pripadnike pešadijske čete očekuje taktička vežba na kojoj će biti proverene obučenost i interoperabilnost ove jedinice, te ukupna spremnost za učešće u mirovnoj operaciji.
Vojska Srbije u Libanu angažuje jedinicu ranga pešadijske čete od 2013. godine, a trenutno se u zoni ove mirovne operacije Ujedinjenih nacija nalaze i naši štabni oficiri, vod za zaštitu snaga i element nacionalne podrške.

 

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije





 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena