Yunet
 

Društvo

Septembarska klasa dobila "voljno"

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 28. februar 2023. • 18:25 •

Septembarska klasa dobila

Vojnici generacije „septembar 2022“, koji su prethodnih šest meseci prošli intenzivnu obuku i bili aktivno uključeni u život i rad jedinica Vojske Srbije, uspešno su završili služenje vojnog roka sa oružjem.

Tim povodom su danas u jedinicama Vojske Srbije organizovani ispraćaji na kojima su im uručena priznanja za službu i zahvalnice otadžbine i sumirani rezultati obuke ove generacije.
Analize pokazuju da su vojnici uspešno savladali sve sadržaje obuke i da su osposobljeni za obavljanje vojničkih dužnosti u skladu sa namenom svog roda, odnosno službe.
Tokom boravka u jedinicama Vojske Srbije, oni su, osim specifičnih znanja i veština, stekli i trajna prijateljstva i životna iskustva, koja će im biti od koristi čitavog života. Mnogima od njih ovo je bio prvi korak na putu ka profesionalnoj vojnoj karijeri.
Služenje vojnog roka je dobrovoljno, traje šest meseci i obuhvata indvidualnu i kolektivnu obuku i realizaciju svakodnevnih zadataka u jedinicama Vojske Srbije, a javni oglas za prijavu kandidata je stalno otvoren.
 

 

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad