Yunet
 

Društvo

Zelenilo nastavlja prolećno uređenje grada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 4. mart 2023. • 12:53 •

Zelenilo nastavlja prolećno uređenje grada

Od jutros su se radnicima Gradskog zelenila u akciji skupljanja lišća priključili sugrađani iz dve mesne zajednice na teritoriji grada.

Lišće i suve grane skupljane su na Novoj Detelinari sa trga Majke Jevrosime i oko vrtića u neposrednoj blizini. Takođe i sugrađani iz Mesne zajednice Sava Kovačević su pomogli Zelenilu u sakupljanju lišća na nekoliko lokacija i to u parkiću u Berislava Berića, stambenom bloku između ulica Felegi Tivadara i Kraljevića Marka, na zelenoj površini iza Save Kovačevića br 8.
- Sakupljeno je sedam traktorskih prikolica lišća, koje će kao i sav biootpad koji se sakupi na teritoriji grada u našem kompostarijumu biti prerađen u kompost, koji će biti iskorišćen za sadnju drveća, cveća i ukradnog šiblja u gradu i prigradskim naseljima. Zahvaljujemo se sugrađanima koji učestvuju u ovakvim radovima i na taj način utiču da se svest o značaju zelenila u gradu poveća na najviši nivo, takođe da ovo bude poruka pojedincima koji uništavaju zelenilo da ne čine štetu gradu u kom žive, s obzirom da smo juče bili svedoci uništavanja osam mladih stabala duž ulice Hajduk Veljka - napominju iz Gradskog zelenila.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena