Yunet
 

Društvo

Vlada Srbije donela preporuke o penzionerskim karticama

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. mart 2023. • 14:10 •

Vlada Srbije donela preporuke o penzionerskim karticama

Vlada Srbije preporučila je organima državne uprave, autonomnih pokrajina i lokalnim samoupravama da preduzmu mere koje bi omogućile ostvarivanje pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica, a pravnim licima u privatnoj i javnoj svojini i preduzetnicima da omoguće ostvarivanje tih pogodnosti.

U zaključku Vlade Srbije objavljenom u Službenom glasniku navodi se da je organima tri nivoa vlasti preporučeno da u oblastima iz svog delokruga, zavisno od nadležnosti, sami preduzmu mere ili predlože vladi donošenje propisa i preduzimanje mera kojim bi se omogućilo ostvarivanje određenih pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica koje izdaje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Pravnim licima u privatnoj i javnoj svojini i preduzetnicima preporučeno je da omoguće ostvarivanje određenih pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica koje izdaje RFZO. U Zaključku se navodi da se ostvarivanja pogodnosti može bliže urediti zaključivanjem pojedinačnih sporazuma o saradnji između navedenih subjekata i RFZO-a.

 

Izvor: Tanjug
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena