Yunet
 

Društvo

Priprema se cveće za trgove i ulice

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 15. mart 2023. • 10:34 •

Priprema se cveće za trgove i ulice

U rasadniku Gradskog zelenila počela je priprema 100.000 komada jednogodišnjeg cveća, koje će početkom juna biti posađeno na cvetnim gredicama u gradu.

Gradske trgove i ulice krasiće Calibrachoe, petunije, zatim ukrasne koprive. Takođe, u rasadniku se priprema i Osteospermuma.
Jednogodišnje cveće koje se trenutno priprema u plasteniku, cveta u letnjem periodu, a biće posađeno početkom juna u
cvetne gredice širom grada i zameniti lale koje će sa prvim znacima proleća procvetati.
Pripremnoj sadnji jednogodišnjeg cveća u plasteniku prisustvuju i učenici Srednje škole "Mihajlo Pupin"kojima je ovo deo praktične nastave.
- Mi tokom cele godine neprekidno radimo na održavanju i unapređenju zelenila u celom gradu, kako bi naš grad bio zeleniji i lepši. Sadnja novog drveća i cveća je jedan od najlepših segmenata našeg poslovanja koji donosi benefite svim građanima. Novih 100.000 sadnica cveća koje ćemo posaditi, učiniće da naš Novi Sad tokom proleća i leta postane još lepši i privlačniji - kaže Miloš Egić generalni direktor Gradskog zelenila.
Tokom proleća na uređenju grada angažovan je veliki broj radnika, ističu u Gradskom zelenilu.
- Sakuplja se lišće, drveće se tretira protiv bolesti, insekata i gljiva. Sadimo novo drveće. Samo u januaru i februaru posadili smo blizu 700 sadnica novog drveća. A na razdelnom ostrvu u ulici Narodnog fronta posadili smo blizu 2.500 biljaka. Prilikom sadnje koristimo kompost koji se proizvede na kompostnom polju Gradskog zelenila. - rekla je Danijela Andrić pomoćnik direktora za održavanje, projektovanje, podizanje i proizvodnju zelenila.
Gradsko zelenilo i tokom marta nastavlja s radovima na čišćenju i uređenju travnjaka i parkovskog zelenila, kao i na zaštiti drveća i šiblja od insekata i bolesti.
Juče je tretirano 520 komada drveća i 2.190 kvadrata šiblja u Molinarijevom parku i parku kod OŠ "Jovan Dučić" u Petrovaradinu. Takođe leđnim atomizerima je tretiran Novi park između Novog naselja i Detelinare i to 483 komada drveća i oko 400 kvadrata šiblja. Danas će se tretirati zelenilo na Petrovaradinskoj tvrđavi.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena