Yunet
 

Društvo

Poseta Osnovnoj školi „Vasa Stajić“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 21. mart 2023. • 18:08 •

Poseta Osnovnoj školi „Vasa Stajić“

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić posetila je danas Osnovnu školu „Vasa Stajić“ gde su u toku radovi na dogradnji sportske sale.

Projektom dogradnje planirano je proširenje kapaciteta postojeće fiskulturne sale za 790 m2. Radovi su počeli u novembru 2021. godine i do sada su završeni spoljašnji radovi i postavljene podne površine u prostorijama.
- Trudimo se da omogućimo što bolje uslove za rad i boravak u školi „Vasa Stajić“ koju pohađa 867 učenika, raspoređenih u 32 odelenja. Budući da sve veći broj učenika upisuje ovu školu, a da stara fiskulturna sala, izgrađena 1956. godine nije imala dovoljno kapaciteta za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja svih odeljenja u toku nedelje, uložili smo 262 miliona dinara za projekat dogradnje sportske sale. Realizacijom ovog projekta škola će dobiti salu ukupne površine 1239,44 m2 koja će biti povezana sa školskom zgradom. Radovi se realizuju zadovoljavajućom dinamikom, prema zadatim rokovima i sigurna sam da će učenici ove škole, već početkom naredne školske godine, u septembru imati mnogo bolje uslove za nastavu fizičkog vaspitanja i bavljenje sportom uopšte - izjavila je Dina Vučinić.
Grad Novi Sad kontinuirano ulaže u oblast obrazovanja, a u OŠ „Vasa Stajić“, od 2014. godine, investirano je preko 300 miliona dinara.
- Jedna od najvažnijih stvari koju smo završili je zamena fasadne stolarije u delu objekta i dogradnja škole. Takođe, urađena revitalizacija starog parketa u trinaest učionica i svečanoj sali, kao i zamena dotrajalih vrata toaleta, učionica, radionice i biblioteke. Ove godine, izdvojili smo i sredstva za Investiciono održavanje na poboljšanju uslova korišćenja objekta  u iznosu od 32 miliona dinara - objasnila je Dina Vučinić  i dodala – Prepoznajemo obrazovanje kao suštinski važnu oblast razvoja društva za koju iz budžeta Grada izdvajamo čak sedam milijardi dinara kako bi proširili kapacitete i napravili optimalne uslove za novosadske učenike i sve one koji rade u prosveti. Ovo je samo jedno od sedam aktivnih gradilišta iz te sfere, na teritoriji Grada. U toku je i izgradnja nove škole u naselju Jugovićevo, kao i novog objekta škole OŠ „Miloš Crnjanski“, zatim rekonstrukcija i dogradnja objekta OŠ „Desanka Maksimović“ i dogradnja objekta Srednje medicinske škole „7. april“. Pored toga trenutno se radi i na izgradnji novog objekta PU „Radosno detinjstvo“ na Adicama i nadogradnji i rekonstrukciji postojećih objekata te ustanove u Kovilju i na Klisanskom putu.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena