Yunet
 

Društvo

U Novom Sadu obeležen Dan sećanja na poginule u NATO agresiji

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. mart 2023. • 17:17 •

U Novom Sadu obeležen Dan sećanja na poginule u NATO agresiji

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je obeležavanju 24. marta, Dana sećanja na poginule u NATO agresiji, u kasarni „Jugovićevo“ gde je održan komemorativni skup jedinica iz garnizona Novi Sad.

- Prošlo je 24 godine od NATO agresije, jednog od najtragičnijih događaja u istoriji Srbije i Novog Sada. Nikada nećemo zaboraviti kakve su nam muke zadali rušitelji Novog Sada, nikada nećemo zaboraviti nevine žrtve te bezdušne agresije. Novi Sad će zauvek negovati kulturu sećanja na sve nevine žrtve, ali i sve hrabre učesnike u odbrani i obnovi naše zemlje i porušenih gradova. Zbog svega što smo doživeli i preživeli, danas sam još ponosniji što smo savremenici novih graditelja jedne snažnije, uspešnije i srećnije Srbije i našeg Novog Sada. Zato je naša zajednička obaveza očuvanje mira i stabilnosti, kao suštinske i iskonske potrebe celog čovečanstva. Ništa bez mira ne bismo mogli postići - rekao je Milan Đurić.
Pored gradonačelnika, vence na spomen obeležje položile su delegacije garnizona Novi Sad, Pokrajinske vlade, Južno-bačkog upravnog okruga, Udruženja vazduhoplovaca Vojvodine, ORVS-a Grada Novog Sada, SUBNOR-a Novi Sad i AP Vojvodine, Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije, kao i porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije.
Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić rekao je da tragičan gubitak ljudskih života i ogromna materijalna stradanja u celoj zemlji, ne smeju nikada biti zaboravljeni, i da je mir imperativ, prvenstveno zbog generacija koje dolaze.
Komandant Prve brigade Kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković rekao je da je Vojska tadašnje Jugoslavije opravdala očekivanja svog naroda, kao što danas to radi Vojska Srbije, konstantno jačajući svoje redove ulaganjem u sve aspekte odbrane zemlje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena