Yunet
 

Društvo

Predsednik Vučić primio Maricu Mihajlović iz Sremske Mitrovice

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 25. januar 2024. • 13:01 •

Predsednik Vučić primio Maricu Mihajlović iz Sremske Mitrovice Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Maricu Mihajlović iz Sremske Mitrovice čija je beba posle porođaja preminula, a koja je posle toga optužila ginekologa za akušersko naslje.

Vučić je u juče rekao da je tužan zbog onoga što se dogodilo Marici Mihajlović u porodilištu u Sremskoj Mitrovici, ali da je zahvalan što je imala snage i hrabrosti da posle tako teške stvari izađe u javnost da o tome govori, jer je time spasila mnogo druge dece.

Predsednik je rekao da će država uvek u ovakim slučajevima da reaguje izuzetno snažno, odgovorno i ozbiljno i da će takve majke uvek imati podršku države.

Ginekolog iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici osumnjičen za akušersko nasilje nad porodiljom u toj bolnici 12. januara, uhapšen je u subotu i određen mu je pritvor, a istragu sprovodi Više javno tužilaštvo iz tog grada.

Marica Mihajlović rekla je danas na TV K1 da će na sastanku sa predsednikom Srbije ispričati sve ono što joj se desilo, a od njega će tražiti samo da pravda bude zadovoljena.

„Predsedniku ću reći sve što mi se i desilo, nadam se da lekara neće niko štiti i da će zakon da uradi svoje i da će biti kažnjen. Imamo dosta dobrih doktora, nadam se da će se nešto promeniti i da neće više dolaziti do ovakvih slučajeva“, rekla je ona uoči sastanka.

Kako je rekla, svoju priču je odlučila da podeli kako bi se akušersko nasilje sprečilo, navodeći da joj se još nekoliko žena javilo sa istom pričom za istog doktora.

 

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena