Yunet
 

Društvo

Jubilarni 10. projekat „Svim srcem za osmeh deteta“ u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 25. januar 2024. • 15:19 •

Jubilarni 10. projekat „Svim srcem za osmeh deteta“ u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa članicom Gradskog veća za obrazovanje Dinom Vučinić prisustvovao obeležavanju desete godišnjice sprovođenja projekta „Svim srcem za osmeh deteta“ Udruženja građana „Novi Sad“. U okviru jubilarnog projekta, osamdesetoro dece iz Štrpca, Gračanice, Lipljana, Donje Gušterice, Goraždevaca, Raniluga i Šilova posetiće znamenitosti Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Beograda i obići će Frušku goru.

– Želja nam je da se učenici sa Kosova i Metohije osećaju dobrodošlo u svakom trenutku svog boravka, a da odavde odu sa osmehom na licu. To i jeste cilj – njihov osmeh, jer šta je lepše i veličanstvenije od iskrenog dečjeg osmeha koji pleni i obasjava našu svakodnevicu. Tokom pet dana, učenici iz sedam mesta sa Kosova i Metohije će se družiti sa svojim domaćinima iz Novog Sada, učenicima četiri novosadske osnovne škole – Svetozar Marković Toza, Dositej Obradović, Dušan Radović i Žarko Zrenjanin. Čestitamo Udruženju građana „Novi Sad“ na jubileju, a Grad Novi Sad nastaviće da podržava projekat „Svim srcem za osmeh deteta“ – rekao je gradonačelnik Đurić.

Prisutnima se obratio i direktor škole sa Kosova i Metohije Čedomir Nikolić koji je istakao da je zahvalan svima u Novom Sadu, kao i da sada svako dete sa juga ima priliku da spozna koliko dobrih ljudi ima u Srpskoj Atini. Takođe, pozvao je sve novosadske mališane da dođu na Kosovo i Metohiju i upoznaju lepote tog dela Srbije.

Deca su imala priliku i da pogledaju predstavu “Ksenija i lovac” u Pozorištu mladih, a Grad Novi Sad je kao poklon za škole sa Kosova i Metohije obezbedio projektore, kako bi tamošnji đaci imali kvalitetnije i lepše obrazovanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena