Yunet
 

Društvo

Počela izgradnja tri nova dečja igrališta

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 26. januar 2024. • 12:52 •

Počela izgradnja tri nova dečja igrališta

Grad Novi Sad otpočeo je radove u okviru nabavke i ugradnje opreme i podloge za dečija igrališta na otvorenom na teritoriji Grada Novog Sada (mala dečija igrališta sa aplikacijama), na tri lokaliteta, a na radost najmlađih sugrađana koji će uskoro dobiti nove prostore za igru i razonodu.

Postavljanje novih dečijih igrališta odvija se na tri lokaliteta na teritoriji Grada Novog Sada – MZ „Sajlovo“ (u ul. Dragomira Bojanića Gidre), MZ „Adice“ (uz postojeći basket teren u ul. Mladena Stojanovića), i MZ „Petrovaradin“ (uz ul. Branislava Bukurova i Mišeluk). Na lokalitetima na Sajlovu i Adicama u prethodnim danima izvršeni su radovi u okviru pripreme podloge, izlivanjem betonskog sloja, preko kog će biti postavljena podloga od tartana, dok je na lokaciji u Petrovaradinu u toku obeležavanje terena.

Postavljanje podloge od tartana i rekvizita na sva tri igrališta, u zavisnosti od povoljnih vremenskih uslova, planirano je za prvu polovinu februara.

Igrališta će biti novije generacije i sadržaće devet rekvizita – multifunkcionalni kompleks sa dva tobogana i ljuljaškom gnezdo, dva tornja sa toboganom (jedan za mlađu i jedan za stariju decu), dve njihalice na opruzi, metalnu ljuljašku sa dve sedalice, krivu metalnu klackalicu, drvenu klackalicu i penjalicu u obliku piramide. Sva dečija igrališta biće ograđena i opremljena odgovarajućim urbanim mobilijarom (info tabla, klupe, korpe).

Sprovodeći pažljivo planirane aktivnosti na izgradnji i održavanju dečijih igrališta, Grad Novi Sad svake godine umnogome doprinosi zdravom i zabavnom odrastanju naših najmlađih sugrađana, posebno stavljajući akcenat na bezbednost. Rekviziti za igru izabrani su i biće postavljeni u skladu sa evropskim standardima i važećim Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.

Ukupna vrednost ove investicije je 22,7 miliona dinara, a očekivani rok za završetak radova je kraj februara.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena