Yunet
 

Društvo

Obeležen jubilej organizacije „Omladina JAZAS“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 26. januar 2024. • 14:24 •

Obeležen jubilej organizacije „Omladina JAZAS“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanosti koju je organizovala „Omladina JAZAS“ Novi Sad, a koja je posvećena 25. godini njihovog uspešnog rada, kao i desetoj godišnjici osnivanja „Omladinskih novina“. Tim povodom dodeljene su zahvalnice predstavnicima gradskih uprava i ministarstava sa kojima je ta organizacija ostvarila saradnju tokom 2023. godine, a predstavljeni su postignuti rezultati u toku prethodne godine.

– Grad Novi Sad je grad mladih koji im daje veliku podršku, a posebno njihovom aktivizmu i omladinskim organizacija koje predstavljaju izuzetno dobru priliku za usavršavanje, ali i za deljenje znanja i iskustava. „Omladina JAZAS“ je organizacija koja je tokom četvrt veka rada ostvarila značajne rezultate – 500 hiljada mladih prošlo je kroz programe ove organizacije i realizovano je više od 1000 projekata. Ova organizacija je takođe dala ogroman doprinos u osvajanju prestižne titule „Omladinska prestonica Evrope“ na koju smo izuzetno ponosni – rekao je Ognjen Cvjetićanin i čestitao „Omladini JAZAS“ ovaj značajan jubilej.

Osnivač i izvršni direktor „Omladine JAZAS“ Darko Lazarević je istakao nove projekte čija realizacija je počela ove godine.

– Projekat „Prvo dete“ je finansiralo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, sa idejom da se prikuplja oprema za bebe i decu od roditelja kojima ona više nije potrebna, i da bude donirana socijalno ugroženim porodicama. „Ugasi rizik“ je projekat koji je finansirao Grad Novi Sad i Ministarstvo omladine i sporta predstavlja obuku za vršnjačke edukatore u oblasti prevencije bolesti zavisnosti – rekao je Darko Lazarević.

Državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Ivan Bošnjak je rekao da se „Omladina JAZAS“ izdvojila kao organizacija, jer je u toku 25 godina rada postigla veliki uspeh u prevenciji polno prenosivih bolesti.

-Takođe su istrajali u nameri da budu deo dobrih gradskih inicijativa u vezi sa društvenim aktivizmom i položajem mladih u društvu – rekao je Ivan Bošnjak i poželeo im puno uspeha u radu u narednim godinama.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena