Yunet
 

Društvo

Posađene 34 jelke u dvorištu škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. februar 2024. • 15:21 •

Posađene 34 jelke u dvorištu škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici

U dvorištu Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici danas su posađene 34 jelke sa busenom koje su tokom novogodišnjih praznika ulepšavale i činile svačanijim domove Novosađana. Jelke su posađene u okviru akcije „Produžimo život jelkama“, koju „Gradsko zelenilo“ sprovodi u saradnji sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine. Suština kampanje je da se izbegne seča mladih četinara i njihovo jednokratno korišćenje i kroz kupovinu jelki s busenom pozitivno utiče na zaštitu životne sredine i poveća broj drveća u gradu.
Jedan broj jelki koje su danas posađene u dvorištu Srednje škole unutrašnjih poslova bile su podeljene obrazovnim, zdravstvenim i društvenim ustanovama u gradu, a deo su vratili Novosađani koji su uoči praznika kupili jelku s busenom.
– Gradsko zelenilo godinama unazad apeluje da svi oni koji tokom praznika vole da osete miris prirodne jelke u svojim kućama uvek biraju jelke sa busenom, jer je to jedini način da se i nakon praznika nastavi život ovih stabala u prirodi. Ove zime prodato je oko 350 jelki sa busenom, a veliki broj građana ih vraća u naš rasadnik. A ima i onih koji jelke sade u dvorištima svojih kuća – rekla je Jelena Prica, pomoćnik direktora „Gradskog zelenila“.
Prema rečima načelnice Gradske uprave za zaštitu životne sredine Dragice Branković, u akciji „Produžimo život jelkama“ svake godine učestvuje značajan broj Novosađana.
– Danas smo posadili deo jelki koje su kroz projekat „Produžimo život jelkama“ koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine podelili ustanovama, a nakon praznika su one vraćene „Gradskom zelenilu“, a tu je jedan broj jelki s busenom koji su vratili građani iz svojih domova nakon praznika – rekla je Branković.
Pomoćnica direktra Gradskog zelenila Danijela Andrić, najavila je da će tokom februara i marta biti nastavljena redovna sadnju drveća na teritoriji grada i prigradskih naselja.

 

Foto: JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena