Yunet
 

Društvo

Mirović položio kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. februar 2024. • 14:44 •

Mirović položio kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu, površine gotovo 3.000 kvadratnih metara.

Reč je o izgradnji postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta „Staro Đurđevo“, za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 1,6 milijardi dinara.

„Pokrajinska vlada finansiranjem ovog projekta nastoji da dugoročno reši pitanje vodosnabdevanja u Temerinu. Verujem da ćemo u naredne dve godine, a prema najavama izvođača radova i ranije, prema složenom tehnološkom postupku, dobiti zdravu pijaću vodu čime će biti rešen višedecenijski problem građana ove opštine“, izjavio je predsednik Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, izgradnja fabrike vode počela je nakon višemesečne analize preko pilot-postrojenja, koja je pokazala na koji način pristupiti rešavanju ovog problema.

„Nova fabrika vode će biti veoma važna za razvoj temerinske opštine, jer će njen kapacitet biti veći nego što su trenutne potrebe građana“, izjavio je predsednik Mirović, podsetivši na to da su završene pripreme i za sveobuhvatnu rekonstrukciju fabrike pijaće vode u Beočinu, te da se uskoro očekuje i početak radova na realizaciji tog značajnog projekta.

Predsednik je ocenio da je dobra saradnja sa lokalnom samoupravom rezultirala nizom projekata, te je najavio da će u narednim nedeljama početi i radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku koju će finansirati Pokrajinska vlada.

Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec rekao je da će na izvorištu „Staro Đurđevo“ biti gotovo učetvorostručen kapacitet – sa postojećih 35 litara biće povećan na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe oko 45.000 stanovnika temerinske opštine.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena