Yunet
 

Društvo

Grad Novi Sad nastavio veliku prolećnu akciju čišćenja grada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 4. mart 2024. • 16:41 •

Grad Novi Sad nastavio veliku prolećnu akciju čišćenja grada

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je nastavku velike akcije čišćenja i sređivanja javnih površina, ovoga puta u Primorskoj ulici, u kojoj je učestvovalo JKP „Čistoća“. On je sa radnicima i rukovodstvom tog preduzeća bio na radnom doručku, nakon čega su počele aktivnosti na uređenju javnih površina. Akcija velikog prolećnog čišćenja Novog Sada podrazumeva, između ostalog, uređenje zelenila, čišćenje i uređenje zelenih i drugih javnih površina, kao i sadnju drveća i cveća u gradu i prigradskim naseljima.

– Imao sam priliku da porazgovaram sa onima koji svakodnevno rade posao održavanja javne higijene i pražnjenje kontejnera, a to su radnici JKP „Čistoća“ koji rade u tri smene, uključujući vikende, i kojih je trenutno oko tri stotine. Razgovarali smo o problemima sa kojima se susreću tokom rada, o tome kako da dodatno unapredimo održavanje grada, kao i o budućim ulaganjima u opremu i vozni park preduzeća. Akcija velikog prolećnog uređenja planirana je za ceo grad i prigradska naselja, a građani će redovno biti obaveštavani u kom kraju grada se sprovodi čišćenje kako bi, ukoliko žele, mogli da se pridruže akciji. I ove godine, Novosađanima će biti na raspolaganju kontejneri za krupni otpad i sakupljanje baštenskog otpada koje sprovodi „Čistoća“ pa je to prilika za sve građane da prate i pravilno odlažu navedene vrste otpada. Od danas kreće besplatna akcija uklanjanja krupnog otpada po mesnim zajednicama, a od 18. marta počeće i uklanjanje baštenskog otpada po unapred utvrđenom rasporedu koji se nalazi na sajtu preduzeća. Takođe, od danas počinju sa radom i tri nove cisterne za pranje ulica – rekao je gradonačelnik Đurić.

U protekloj godini je postavljeno preko 350 zvona za prikupljanje staklene ambalaže u Novom Sadu, a plan je da se taj broj povećava, da što više ljudi ima pristup toj vrsti odlaganja staklenog otpada i da se akcija proširi i na prigradska naselja. Do sada je postavljeno preko 1000 novih korpi za otpatke na različitim lokacijama u gradu i prigradskim naseljima, a i ta akcija će biti nastavljena, kao i kupovina novih vozila i kontejnera.

https://youtu.be/oksGOLNpY2s

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena