Yunet
 

Društvo

Nova dečja igrališta

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. mart 2024. • 15:30 •

Nova dečja igrališta

U okviru realizacije projekta mala dečija igrališta sa aplikacijama, na teritoriji Grada Novog Sada osvanuli su novi prostori za igru i boravak na otvorenom najmlađih sugrađana.

Nova dečija igrališta postavljena su na tri lokaliteta, na teritoriji MZ „Sajlovo“ (u ul. Dragomira Bojanića Gidre), MZ „Adice“ (uz postojeći basket teren u ul. Mladena Stojanovića) i MZ „Petrovaradin“ (uz ul. Branislava Bukurova i Mišeluk).

Ovom investicijom, čija je vrednost 22,7 miliona dinara, još jednom je potvrđena težnja Grada za ravnomernim razvojem i stvaranjem jednakih standarda i uslova za život, kako u gradskim, tako i u prigradskim naseljima.

Sva tri dečija igrališta opremljena su savremeno dizajniranim rekvizitima za igru, izabranim u skladu sa evropskim standardima i važećim Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.

Sprovodeći pažljivo planirane aktivnosti na izgradnji dečijih igrališta, Grad Novi Sad svake godine umnogome doprinosi zdravom i zabavnom odrastanju naših najmlađih sugrađana, posebno stavljajući akcenat na njihovu bezbednost.

Sa tim ciljem, Grad Novi Sad će i ubuduće delovati u pravcu izgradnje što više novih, ali i rekonstrukcije postojećih dečijih igrališta, kojih trenutno u gradskim i prigradskim naseljima ukupno ima oko 200. Već ove godine taj broj će biti znatno povećan jer je planirano da svaka mesna zajednica, shodno predlozima samih građana, bude bogatija za po jedno novo dečije igralište.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena