Yunet
 

Društvo

Počinju pregovori sa studentima

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 31. mart 2024. • 17:13 •

Počinju pregovori sa studentima

Kako Ns Uživo nezvanično saznaje, prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Boris Dumnić, dekan Fakulteta tehničkih nauka i prof. dr Patrik Drid, dekan Fakulteta sporta i fizičke kulture, pristigli su na Filozofski fakultet u nameri da pregovaraju sa studentima radi prekida blokade.

Filozofski fakultet blokiran je u četvrtak 28. marta od strane studenata, nakon što su studenti Univerziteta u Novom Sadu u velikom broju održali miran protest ispred fakulteta i tražili smenu vanrednog profesora Dinka Gruhonjića zbog nedopustivog izlaganja u kome se prepoznaju elementi govora mržnje.

Nakon mirnog protesta i govora Damjana Vakanjca, studenta prorektora Univerziteta u Novom Sadu, studenti su zauzeli fakultet, a danas šira javnost očekuje jasne korake od strane predstavnika fakulteta.

Podsećamo, tokom održavanja festivala Rebedu u Dubrovniku na jednoj od tribina Dinko Gruhonjić izjavio je da je ponosan što nosi ime po Dinku Šakiću, ustaškom zločincu i zapovedniku logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojem je stradalo na stotine hiljada Srba.

 

Foto: NS uŽIVO

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena