Yunet
 

Društvo

Potpisan ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Termal“ u Vrdniku

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. maj 2024. • 16:03 •

Potpisan ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Termal“ u Vrdniku

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić sastao se danas u Vrdniku sa predsednikom Opštine Irig Tihomirom Stojakovićem i direktorom Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Termal“ u Banji Vrdnik Draganom Kosovcem.

Sofić i Stojaković su tom prilikom potpisali ugovor o finansiranju projekta za izradu projektno-tehničke dokumentacije u postupku legalizacije drugog i trećeg sprata zgrade Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Termal“.

Sekretar Sofić je istakao da je ovo prvi od 11 odobrenih projekata u devet opština AP Vojvodine u okviru ovogodišnjeg Javnog poziva lokalnim samoupravama za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije.

„U ovom pozivu za tu namenu opredeljeno je ukupno 70 miliona dinara. Ovo je prvi, ali najvažniji korak, kako bi se stekli uslovi da „Termal” konkuriše za sredstva od viših nivoa vlasti i time obezbedi kompletnu rekonstrukciju objekta“, rekao je Sofić i najavio raspisivanje novog konkursa za ove namene u drugoj polovini godine.

Predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković zahvalio je na kontinuiranoj pomoći Sekretarijata i Pokrajinske vlade i istakao da je potpisivanje ugovora kojim će se omogućiti dalji radovi u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Termal“ korak napred ka širenju turističke ponude Vrdnika.

Kako je naveo direktor Specijalne bolnice Dragan Kosovac, projektna dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju objekta je u završnoj fazi, a nakon legalizacije drugog i trećeg sprata u planu je proširenje kapaciteta novim etažama i objektima na parceli od 8,5 hektara.

Pravo na sredstva s ciljem realizacije različitih infrastrukturnih projekata ostvarile su opštine Temerin, Mali Iđoš, Bački Petrovac, Titel, Irig, Beočin i gradovi Novi Sad, Subotica i Sombor.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena