Yunet
 

Društvo

Spasioci „Zelenila“ spasli muškarca koji je pao u Dunav s Mosta slobode

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 11. maj 2024. • 17:23 •

Spasioci „Zelenila“ spasli muškarca koji je pao u Dunav s Mosta slobode

Spasioci koje je JKP „Gradsko zelenilo“ angažovalo da ove sezone brinu o kupačima na plaži „Štrand“, spasli su muškarca koji je danas oko 15 sati pao u Dunav s Mosta slobode. On je u svesnom stanju izvađen iz reke, odmah mu je pružena prva pomoć, a nakon neoliko minuta na „Štrand“ je stigla ekipa Hitne pomoći i policija.
Spasioci koji sa svojih osmatačkih kula motre na reku, primetili su mušku osobu koja se približava ogradi Mosta slobode. Spasilačka ekipa je odmah stavljena u pripravnost i uspela je da interveniše odmah nakon njegovog pada u vodu. Odmah nakon intervencije pružena mu je prva pomoć.
– Čestitam spasilačkoj ekipi koja je potvrdila svoj profesionalizam i posvećenost, i što su svojom brzom i stručnom reakcijom uspeli da spasu jedan ljudski život. Pravovremenost intervencije i dobra opremljenost su izuzetno važni u ovakvim situacijama. Gradsko zelenilo je kroz projekat “Plava zastava – bezbedna plaža” investiralo tri miliona dinara u nabavku novog spasilačkog čamaca, novih spasilačkih kula, bova za obeležavanje zona za kupanje i spasilačke opreme – rekao je Miloš Egić direktor „Gradskog zelenila“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena