Yunet
 

Društvo

MUP: Od sutra međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja autobusa i kamiona

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. maj 2024. • 12:41 •

MUP: Od sutra međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od sutra do nedelje 19. maja, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

Poseban akcenat će biti na kontroli autobusa kojim se vrši organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i sportske i kulturno-umetničke manifestacije, saopštio je MUP.

Pripadnici saobraćajne policije dosledno će kontrolisati poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i neće dozvoliti otpočinjanje organizovanog prevoza dece u slučaju da se kontrolom utvrde nepravilnosti.

Tokom međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila koja je sprovedena u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila.

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena