Yunet
 

Društvo

Treći sajam zapošljavanja na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 14. maj 2024. • 13:28 •

Treći sajam zapošljavanja na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu

Sajam stručnog usavršavanja i zapošljavanja održaće se u četvrtak, od 12 do 14 časova, u holu Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu (Vladimira Perića Valtera 4). Sajam se organizuje za studente VPŠ, ali je otvoren za sve zainteresovane studente Univerziteta u Novom Sadu.
Na sajmu će se predstaviti više od 40 kompanija sa kojima Visoka poslovna škola ima saradnju i prezentovaće model stručne prakse i mogućnost zaposlenja zainteresovanim studentima.
Neke od kompanija koje će se predstaviti studentima su: Japan Tobacco, JGSP Novi Sad, Movenpick Fruške Terme, Vrdnička kula, Premier Aqua, ComData, Erste Banka, OTP Banka, Hotel Vojvodina, 3Banka, Turistička organizacija Vojvodine, NS Hotels group, JKP Put, Adecco, Intermino, Vinarija Mačkov podrum, Aisec, Soko Tim 021, Experience, Rationale, Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Hotel Imperium Subotica, Lear Corporation, AD Novosadski sajam/Kongresni centar Master, City Center Mediteraneo, Pamenus, Bonafide HR, Nacionalna služba za zapošljavanje održaće radionicu za studente pod nazivom „Prepoznavanje sopstvenih potencijala”.
– Cilj Sajma zapošljavanja je upoznati studente sa mogućnostima zapošljavanja i stručnog usavršavanja, kao i sa zahtevima savremenog tržišta. Naši studenti ostavljaju CV firmama, nakon čega bivaju primljeni na praksu ili na završnim godinama dobijaju priliku za posao – izjavila je direktorka VPŠ Jelena Damnjanović, koja će zvanično i otvoriti sajam.

Zahvaljujući obaveznim praksama, koje je Visoka poslovna škola strukovnih studija uvela 2016. godine za svoje studente, prošle godine je čak 30 svršenih studenata dobilo ponudu za posao u novosadskim kompanijama.
Nastava se organizuje u malim grupama, kroz interaktivnu i savremenu nastavu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena