Yunet
 

Društvo

Dodeljeno 85.pomagalo u okviru akcije „Čepom do osmeha“!

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 15. maj 2024. • 15:08 •

Dodeljeno 85.pomagalo u okviru akcije „Čepom do osmeha“!

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je humanitarno ekološka organizacija “Čepom do osmeha” uz donaciju FK “Vojvodina” i kompanije “Actavis” obezbedila sredstva i uručila 85.pomagalo – laptop za slabovide i slepe sa sintezom za govornu podršku na srpskom jeziku desetogodišnjoj slabovidoj devojčici Dajani Gabrić iz Subotice.

Laptop će Dajani omogućiti da uz specijalizovane programe lakše prati nastavu, pristupa obrazovnim sadržajima koji će joj pomoći u daljem školovanju i celokupnom razvoju. Ovo pomagalo je još jedan korak ka inkluzivnijem i pravednijem društvu, gde svako dete ima jednake šanse.

Prikupljanje čepova je simbol zajedništva i solidarnosti, pokazatelj da male akcije mogu dovesti do velikih promena. Zahvaljujući ovoj inicijativi, mnogi mališani su dobili potrebna pomagala koja im olakšavaju svakodnevni život i školovanje.

Hvala svim humanim ljudima! Vi ste heroji koji čine da ovaj svet bude srećnije mesto za svu decu. Svi smo na istom zadatku i ne smemo prestati da pomažemo drugima i ujedno čuvamo životnu sredinu.

 

Foto: Čepom do osmeha

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena