Yunet
 

Društvo

Vlada prihvatila izveštaj o izgradnji gasovodnih objekata za potrošače u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 16. maj 2024. • 12:15 •

Vlada prihvatila izveštaj o izgradnji gasovodnih objekata za potrošače u Novom Sadu

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o osnivanju Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju kako bi se domaćoj i stranoj javnosti dodatno promovisali državni interesi i to kroz prezentovanje nacionalnih vrednosti i ciljeva.

Kancelarija će imati za cilj da doprinese boljem protoku informacija, i obavljaće stručne poslove za potrebe Vlade, a učestvovaće i u organizovanju, sprovođenju i podržavanju aktivnosti kako bi se u svetu predstavili srpska kultura, istorija, duhovnost, umetnost, jezik, nauka i sport.

Članovi Vlade prihvatili su Izveštaj o potrebi izgradnje neophodnih gasovodnih objekata radi obezbeđivanja snabdevanja prirodnim gasom postojećih i budućih potrošača na teritoriji grada Novog Sada i povećanja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom na tom području.

Usvojenim Zaključkom preporučuje se Javnom preduzeću „Srbijagas”, Novi Sad, da preduzme sve neophodne aktivnosti kako bi gasovodni objekat bio izgrađen.

Na sednici su usvojeni sporazumi i memorandumi o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Gabon u oblasti odbrane i sporta, kao i Zaključak o saglasnosti da se zaključi Memorandum o razumevanju između Odbora za nauku i tehniku Uprave grada Pekinga, Administrativnog odbora Naučnog parka Zhongguancun, koji je poznatiji kao Z Park, Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije i BIO4 kampusa.

Vlada je usvojila i Zaključak o ovlašćenju za vođenje pregovora radi zaključenja sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Japana o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

 

Foto: Vlada Republike Srbije, Slobodan Miljević

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena