Yunet
 

Društvo

U sudaru teretnog i putničkog voza u tunelu Vukov spomenik-Pančevac 13 povređenih, nema poginulih – saopštili ministri Dačić i Vesić

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. maj 2024. • 21:50 •

U sudaru teretnog i putničkog voza u tunelu Vukov spomenik-Pančevac 13 povređenih, nema poginulih – saopštili ministri Dačić i Vesić

U sudaru teretnog i putničkog voza u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, je prema najnovijoj izjavi ministra saobraćaja Gorana Vesića, povređeno 13 putnika, od kojih je četvoro prevezeno u Urgentni centar., a poginulih nema. Nešto ranije je ministar policije Ivice Dačića izjavio je policija evakuisala 9 povređenih.

„Odmah po primljenoj dojavi da je došlo do sudara putničkog i teretnog voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta na lice mesta su izašle jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa 7 vozila s obzirom da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara.

Vatrogasci-spasioci uspeli su da dođu do lica mesta i evakuisali 9 povređenih i predali ih ekipama Hitne pomoći na dalje zbrinjavanje.

Na licu mesta su i dalje pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Kako, saznaje Tanjug, u 18.42 časova primljena je dojava da se u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, bliže izlazu ka Pančevačkom mostu, sudario teretni voz sa putničkim vozom.

Poslato je tehničko vozilo, dva navalna vozila, pokretno spremište i komandno vozilo sa 16 vatrogasaca iz VSJ Zvezdara i jedno tehničko vozilo iz VSJ Voždovac sa šest vatrogasaca.

Dolaskom na lice mesta u 18.48 časova ustanovljeno je da se terentni voz sudario sa putničkim vozom u tunelu u dubini od 400 metara od ulaza u tunel kod Pančevačkog mosta.

Intervencija je u toku.

Dačić: Nema poginulih

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da u današnjem sudaru vozova u Beogradu nema poginulih, navodeći da su netačne tvrdnje pojedinih medija da je bilo žrtava.

“Najvažnije je da nema poginulih u sudaru vozova“, rekao je Dačić novinarima.

Ministar Dačić, koji se na licu mesta nalazi sa ministrom Goranom Vesićem naglasio je da su vatrogasci odigrali najznačajniju ulogu u evakuaciji putnika, jer ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu nesreće.

Ministar Vesić je rekao da će saobraćaj biti normalizovan sutra najkasnije u podne.

Vesić: Beovoz prošao kroz crveno svetlo

Ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je večeras da nema žrtava i životno ugroženih u sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu Vukov spomenik – Pančevački most, dodajući da je, prema informacijama očevidaca, Beovoz prošao kroz zaštitno svetlo koje ne dozvoljava prolaz i udario u tereni voz koji je čekao dozvolu.

Vesić je novinarima kod stanice Pančevački most rekao da će konkretnije informacije imati posle zvaničnog izveštaja Komisije Infrastruktura železnica.

Prema rečima Vesića, ljudski faktor je uzrok, ali posle izveštaja će pokrenuti postupke predviđene zakonom.

Saobraćaj je obustavljen i tako će biti do sutra prepodne.

Vesić je zahvalio MUP-u i vatrogascima na brzom reagovanju i najavio da će saobraćaj biti normalizovan sutra ujutro ili do podneva.

 

Foto: Tanjug, Nemanja Jovanović

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena