Yunet
 

Društvo

Utvrđene kvote za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih, master i doktorskih studija u školskoj 2024/25. godini

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. maj 2024. • 15:28 •

Utvrđene kvote za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih, master i doktorskih studija u školskoj 2024/25. godini

Pokrajinska vlada donela je odluke kojima su utvrđene kvote za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, kao i na visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina.
Utvrđene su kvote i za budžetska mesta za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, kao i za prvu godinu masterskih strukovnih studija na visokim školama čiji je osnivač AP Vojvodina.
Ukupan broj studenata koji se mogu upisati u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2024/2025. godini jeste 5.651.
Za upis na prvu godinu master i doktorskih studija na finansiranju iz budžeta AP Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u novoj školskoj godini predviđena su 2.944 budžetska mesta.
Prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina u školskoj 2024/2025. godini, na budžetu će moći da pohađa 1.021 brucoš.
Predviđeno je i to da se na budžetska mesta u prvu godinu master strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina mogu upisati 32 studenta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena