Yunet
 

Društvo

Otvoren novi konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. jun 2024. • 11:23 •

Otvoren novi konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su danas konkurs za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Svi zainteresovani državljani Republike Srbije do 30. godina starosti, koji žele da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam, do 31. jula 2024. godine mogu podneti prijave na konkurs za dve specijalne jedinice Vojske Srbije. Mladići i devojke, koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

Nakon ispunjavanja rigoroznih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma, kandidati će biti upućeni na selektivnu obuku, koja se sastoji iz više eliminacionih faza. Najuspešniji među njima dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Kontinuirana obuka i usavršavanje, kao i rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem budućnost su onih koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije.

Kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem takođe imaju mogućnost da se prijave na konkurs, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije otvoren je do 31. jula 2024. godine, a zainteresovani kandidati detaljne informacije o konkursu za prijem u specijalne jedinice mogu pronaći na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbije

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena