Yunet
 

Društvo

Istraživanje: Deca više ne žele da postanu nastavnici i lekari već influenseri

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 6. jun 2024. • 17:49 •

Istraživanje: Deca više ne žele da postanu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo istraživanje telekomunikacijske kompanije BT Grupa.

Istraživanje, koje je objavio Dejli mejl, ispitivalo je ambicije najmlađih u ovoj godini u odnosu na 2000. godinu.

Studija je pokazala da je na rezultate uticala popularnost interneta tokom godina, pri čemu su deca od 11 do 15 godina navela profesije koje se bave društvenim medijima kao neke od najpoželjnijih.

Devojčice su 2000. godine navodile da žele da postanu učiteljice, doktorke, advokati, psihološkinje i medicinske sestre, a dečaci su isticali zanimanja poput menadžera, inženjera, lekara i sportista.

Prema rezultatima ovogodišnjeg istraživanja, četiri od pet od pet najboljih poslova koje su naveli dečaci su vezani za STEM (tehnologija, inženjering i matematika), uključujući dizajn video igara i softverski inženjering.

Direktorka za društveni uticaj u BT Grupi Viktorija Džonson rekla je da u poređenju sa dečacima, mnoge devojčice smatraju da karijere u oblasti tehnologije nisu za njih.

Studija je takođe pokazala da više od 51 odsto ispitanih devojčica veruje da tehnološke karijere više odgovaraju dečacima, a skoro 78 odsto smatra da nema dovoljno ženskih uzora u tehnološkoj industriji.

 

Foto: Pixabay

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena