Yunet
 

Društvo

Novo unapređenje u studentskoj menzi u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 7. jun 2024. • 13:11 •

Novo unapređenje u studentskoj menzi u Novom Sadu

Glavna studentska menza u Novom Sadu promenila je višedecenijsku praksu i zamenila limene tanjire i činije porcelanskim posuđem, pružajući studentima novu, poboljšanu uslugu. Obroci će se od ponedeljka služiti u 2.000 plitkih, 1.000 dubokih tanjira i 2.000 činija za supu. Zamena limenog posuđa porcelanskim sprovedena je u sklopu modernizacije rada menze i u dogovoru sa studentskim organizacijama, sa ciljem unapređenja kvaliteta usluga.
Direktor Studentskog centra Zoran Martinović kaže da je odluka o zameni limenog posuđa porcelanskim doneta u cilju modernizacije i poboljšanja kvaliteta usluge, u bliskoj saradnji sa studentskim organizacijama.
– Cilj nam je bio da unapredimo kvalitet usluge i verujemo da će ovo poboljšanje doprineti većem zadovoljstvu studenata. Pored toga, u dogovoru sa studentskim organizacijama uz postojećih 20 jela, od marta su na meniju krofne, štrudle s makom i vitaminska salata. A takođe smo obezbedili i aparate sa svežom izvorskom mineralnom vodom, kao i nove sušače za ruke u toaletima. Studentski centar planira i dalje da osluškuje potrebe studenata i da kontinuirano radi na poboljšanju uslova za studiranje i život – kaže Martinović.
Novosadskim studentima za doručak su na raspolaganju sendviči, pica, jaja, gibanica, više vrsta peciva, više vrsta sireva, šunkarice, pite, palačinke. Za ručak se služi više vrsta supa i salata, bečka šnicla, krmenadla, pečenje, ćureće belo meso, svinjski gulaš, pasulj, šaran, pastrmka… Za večeru se služi filet oslića, špagete, pečeni pileći batak sa karabatakom, ćevapi, ražnjići, pileće belo meso, musaka… I pet vrsta salata: kupus, krastavac, mešana salata, cvekla i turšija. U Studentskoj menzi se služe i vegetarijanska jela, a u vreme postova na meniju se nalazi veliki broj posnih jela i namirnica. Studenti na budžetu doručak plaćaju 56, ručak 120, a večeru 90 dinara. Samofinansirajuće studente doručak košta 120, ručak 300, a večera 220 dinara.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena