Yunet
 

Društvo

U Rumi održano tradicionalno takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u pružanju prve pomoći

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 9. jun 2024. • 15:11 •

U Rumi održano tradicionalno takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u pružanju prve pomoći

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković obratila se danas na Gradskom trgu u Rumi, na otvaranju tradicionalnog takmičenja u pružanju prve pomoći na kome učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine, koje svake godine organizuje Crveni krst Vojvodine.

Pozdravljajući učesnike 57. po redu takmičenja, volontere, kao i goste iz Crvenog krsta Bosne i Hercegovine, sekretarka Ćirić Bošković je tom prilikom istakla da posebnu počast treba odati ljudima koji nesebično odvajaju svoje slobodno vreme bez ikakve materijalne nadoknade, i usavršavaju svoja znanja i veštine kako bi pomogli čoveku kad mu je pomoć najpotrebnija.

„Kažu da kada spasete jednog čoveka, to je kao da ste spasli celu planetu“, rekla je Ćirić Bošković istakavši da je humanost esencija svih ljuskih vrlina.

Ona je zahvalila organizatorima, volonterima, instruktorima i takmičarima, svima onima koji neumorno rade da se ovo takmičinje iz godine u godinu organizuje.

„Ovakve manifestacije podižu kolektivnu svest o značaju i nužnosti poznavanja prve pomoći“, naglasila je Ćirić Bošković dodajući da je to veština koju svako od nas treba da poseduje.

Prema njenim rečima, današnje takmičenje nije samo prilika za nadmetanje, već i za sticanje novih prijateljstava, učenje, razmenu iskustava.

„Bez obzira na to ko će odneti titulu pobednika, svi ste vi već pobednici, jer ste pokazali spremnost da pomažete drugima i da brinete o čoveku. Nastavite da se usavršavate i radite, vaš rad je dragocen i neophodan“, poručila je Ćirić Bošković i učesnicima poželela da uživaju u današnjem danu, te da takmičenje protekne u fer i sportskom duhu.

Ovogodišnju manifestaciju zvanično je otvorio predsednik Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina, koji je tom prilikom istakao da je tokom 56 godina postojanja, više od 800 volontera različitog uzrasta i profesija, uzelo učešće u ovoj manifestaciji.

U ime domaćina obratio se predsednik Skupštine opštine Ruma Stevan Kovačević, a prisutne su pozdrvaili i predsednik Crvenog krsta Srbije prof.dr Dragan Radovanović, pokrajinska zaštitnica građana Dragana Ćorić i pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežana Bojanić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena