Yunet
 

Društvo

Letnje ulepšavanje Novog Sada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. jun 2024. • 13:54 •

Letnje ulepšavanje Novog Sada

Na Trgu slobode Gradsko zelenilo danas postavlja žardinjere s novim cvećem. U 18 žardinjera posađene su puzave muškatle i ladolež. Pored toga, glavni gradski trg i pešačku zonu krasiće i raznobojno cveće u visećim saksijama, koje se postavljaju na stubovima ulične rasvete. Do sada su kombinacojom puzavih muškatli, ladoleža, dihondre i smilja ukrašeni kandelabri u Katoličkoj porti, Trgu Slobode i Njegoševoj, a u toku je postavljanje cveća na Trgu mladenaca i Železničkoj ulici. Narednih dana saksije sa cvećem biće postavljene na rasvetnim stubovima u Dunavskom parku, Zmaj Jovinoj, Kralja Aleksandra i Pašićevoj ulici. Ukupno će biti postavljeno 372 saksije.
U okviru brige o cveću i ulepšavanju grada okopavaju se cvetne gredice kod Pokrajinske vlade, kao i velika cvetna gredica kod Železničke stanice i u kružnom toku u ulici Kornelija Stankovića. Pored toga, u ranim jutarnjim satima zaliveno je cveće, ukrasno šiblje i drveće u centru grada, na Detelinari, Novom naselju, Salajki, Vidovdanskom naselju, Petovaradinu, Jugovićevu. Takođe, u Dunavskom parku i Bulevaru Jovana Dučića okopava se i plavi šiblje, a u Vase Stajića, Pavla Simića, na Satelitu kao i u stambenom bloku Filipa Filipovića-Milenka Grčića se orezuje živa ograda.
Na velikom broju lokacija u toku je košenje trave. Kose se površine kod mosta Duga, Trg Neznanog junaka, zelene površine na Bulevaru Mihajla Pupina, Pozorišnom trgu, Temerinskoj, Staničnom trgu, Bulevaru oslobođenja, Veselina Masleše, Hadži Ruvimovoj, Branka Bajića, Bulevaru vojvode Stepe, Preradovićevoj.
U Gradskom zelenilu ističu da je poseban akcenat i ovo leta stavljen na zaštitu bilja. Pored permanentnog zalivanja, drveća, šiblja i cveća radnici „Zelenila“ će tokom noći, u trećoj smeni tretirati šiblje u centru grada zaštitnim preparatima. Takođe, i ovog leta sprovodiće se folijarna prihrana drveća.

 

Foto: JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena