Yunet
 

Društvo

Sanira se klizište u Kameničkom parku

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 13. jun 2024. • 16:17 •

Sanira se klizište u Kameničkom parku

Tokom naredne nedelje pristupiće se radovima na sanaciji klizišta u zoni Kameničkog parka, kao hitnog rešenja za novonastalu situaciju, a u cilju stvaranja bezbednih uslova i preventivnog delovanja.

Klizište je nastalo neposredno ispod univerziteta „Edukons“ i sportskog centra „Memento mori MMA“ u Sremskoj Kamenici, odnosno ispod pešačke staze koja od ovih objekata vodi ka Mostu slobode. Prema proceni stručnih službi, razlog aktiviranja klizišta su dve vodene izdani (izvori), koje su natapanjem zemljišta dovele do nestabilnosti i pomeranja tla. Obilaskom lokaliteta utvrđeno je da na ovom području ima još desetak novih vodenih izdani.

Predstojeći radovi će podrazumevati izradu drenažnog rova duž podnožja padine u Kameničkom parku, koji će služiti za odvođenje vode sa lociranih mesta nakupljanja ka Dunavu.

U iznalaženju najpraktičnijeg i najdelotvornijeg rešenja učestvovali su predstavnici više gradskih službi, a same radove će, u okviru redovnog održavanja, izvoditi Vodoprivredno društvo „Šajkaška“ i JKP „Put“, uz stručni nadzor Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije. Procenjena vrednost radova iznosi oko 15 miliona dinara (sa PDV).

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena