Yunet
 

Društvo

Predsednik Juhas primio ministarku Tanju Miščević

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 26. jun 2024. • 14:26 •

Predsednik Juhas primio ministarku Tanju Miščević

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas primio je danas ministarku za evropske integracije Tanja Miščević, sa kojom je razgovarao o značaju procesa evropskih integracija Republike Srbije i aktuelnim temama vezanim za proces pridruživanja.

Ministarka Miščević upoznala je predsednika Juhasa sa detaljima završnice rada na Reformskoj agendi, koja će nakon ratifikovanja omogućiti našoj zemlji korišćenje sredstva iz Instrumenta za reforme i rast za Zapadni Balkan EU, za period do 2027. godine

„Kao i do sada, Skupštine AP Vojvodine i pokrajinske institucije su spremne da učine sve što je potrebno da bi se proces evropskih integracija ubrzao, kao i da učestvuje u maksimalnom kapacitetu u podršci EU i prekograničnim projektima lokalnih samouprava i civilnog društva, kako bi oni postali još konkretniji i kvalitetniji“, istakao je Juhas.

Predsednik Juhas i ministarka Miščević razgovarali su i o značaju činjenice da za koji dan Mađarska preuzima predsedavanja Savetom EU, ocenivši da će prijateljska i partnerska podrška ove zemlje Republici Srbiji sigurno doprineti ubrzavanju mogućih dostupnih koraka na našem putu ka EU.

Oni su razgovarali i o potrebi fluidnijeg i bržeg protoka na graničnim prelazimama, kao i o doprinosu koje nacionalne zajednice koje žive u AP Vojvodine daju i mogu da pruže na evropskom putu naše zemlje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena