Yunet
 

Hronika

Preminuo Minja Subota

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. septembar 2021. • 13:51 •

Preminuo Minja Subota

Poznati radijski i televizijski voditelj i kompozitor Minja Subota preminuo je danas u 82. godini, potvrdili su agenciji Tanjug ljudi bliski popularnom umetniku.

Minja Subota je 11. septembra hitno prevezen u bolnicu na Odeljenje pulmologije zbog bolesti sa kojom se borio već duže vreme, a kako su tada preneli pojedini beogradski mediji, voditelj je bio u stabilnom stanju.

Ko je bio Minja Subota?
Minja Subota je bio srpski kompozitor, pevač, muzičar, zabavljač, scenarista i fotograf, ali pre svega slavno TV lice.
Žanrovi koji su obeležili njegovo stvaralaštvo su - pop, džez, rok, šansona, zabavna, kao i muzika za decu.
Bio je autor i voditelj dugotrajne dečije serije "Muzički tobogan" na RTS-u i velikog broja drugih TV serijala - "Od glave do pete", "Igre bez granica", "Željoteka", "Sve igračke sveta", "Muzički balon", "Nedeljno popodne", "Zvezdana žurka", "Dete je čovek važan".
Rođen je 8. novembra 1938. u Sarajevu, i ima diplomu inženjera elektrotehnike, ali se ceo život bavio kreativnim umetničkim i medijskim poslovima koji su ga proslavili.

Vučić: Minja, počivaj u miru. Hvala ti za sve
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Instagramu, povodom smrti poznatog televizijskog voditelja Minje Subote, da je Minja Subota bio jedan od junaka njegovog detinjstva, drag čovek čiji su glas, pesme i igre u muzičkom toboganu mamile osmehe na licima generacijama dece koja su odrastala u bivšoj Jugoslaviji i našoj Srbiji.
"Takvi junaci koji su bojili dane u lepo, odlaze samo u nezaborav. Minja, počivaj u miru. Hvala ti za sve", napisao je predsednik Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav", uz fotografiju Minje Subote.

Izvor: Tanjug  foto: www.minjasubota.com

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad