Yunet
 

Izbori

Vučević: Cilj je da Vučić pobedi u prvom krugu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. mart 2022. • 12:18 •

Vučević: Cilj je da Vučić pobedi u prvom krugu

Na aprilskim izborima cilj je da Aleksandar Vučić pobedi u prvom krugu, da Srpska napredna stranka ima većinu u Skupštini Srbije i u svim lokalnim samoupravama u kojima se izlazi na izbore, izjavio je potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je rekao da će 3. aprila građani glasati za one koji imaju konkretne rezultate i koji im garantuju još bolji život u budućnosti - a to je SNS.

Govoreći o najjačem adutu SNS-a na predstojećim parlamentarnim izborima, Vučević kaže da u sloganu "Dela govore!", staje i istina i adut, jer rezultati, kako je rekao, njihovog dosadašnjeg rada daju kredibilitet predizbornim obećanjima.

"I upravo su ta dela i rezultati politike čiji je stožer SNS kandidovali predsednika naše strane Aleksandra Vučića, koji je i nosilac naše parlamentarne liste, za još jedan mandat predsednika Srbije," rekao je gradonačelnik Novog Sada u intervjuu za "Politiku".

On ističe da je glas za SNS glas, ne samo svih tih dela, već zbog, garancije mira i stabilnosti i daljeg ekonomskog razvoja u globalno vrlo teškim okolnostima.

"To je i jasan signal građanima Srbije koliko ih poštujemo, koliko nam je važno da žive bolje, da imaju veće plate i penzije, da ima ko da ih dobro leči, da nismo mi važni sami sebi, već da smo tu zbog građana, da smo stranka naroda, da smo stranka kojoj je Srbija na prvom mestu," podvukao je Vučević.

Poručio je da jedino predsednik Vučić može da pruži sigurnost građanima koji su uplašeni i uznemireni za svoju budućnost, isto kao što je pomogao i na početku krize zbog korona virusa.

Povodom izborne skupštine SNS-a i eventualnog menjanja sadašnjeg predsednika na tom mestu, Vučević je ocenio da ne postoji osoba koja bi mogla da nadomesti znanje, posvećenost, veštinu, srčanost i energiju kojom Vučić vodi SNS.

"On je i kreator igre, i strateg, i kapiten i golgeter. I kad ste najjači zašto bi menjali onog koji vas je doveo dotle," rekao je Vučević.

O očekivanjima posle izbora, potpredsednik SNS kaže da ima ogromno poverenje Novosađana, jer su uspeli finansijski da stabilizuju grad, kao i da krene nezaustavljivo da se razvija.

"Ja sam ponosan na sve urađeno do sada, ali bio bih lažno skroman kad bih rekao da nemam ideja, energije i želje da radim još više, uvek sam spreman za nove poslovne izazove," poručio je Vučević.

Takođe je rekao da ne postoji projekat "Novi Sad na vodi", kao i da to nije pandan projektu "Beograd na vodi", već da će izlazak Novog Sada na reku konceptualno biti drugačiji, kao i da ideja za takvim urbanističkim rešenjem datira s početka prošlog veka.

"Šest decenija posle stekli su se uslovi i finansijske mogućnosti da taj strateški projekat bude realizovan, da Novi Sad izađe na reku i izgradimo četvrti novosadski most, koji će biti nastavak Bulevara Evrope, a povezivaće grad s Fruškogorskim koridorom," kazao je Vučević.

Dodao je da je plan da priobalje bude uređeno i bezbedno za građane, da bude nova zelena oaza, nova pluća grada, s modernim uređenim parkovskim površinama, te da se na najbolji način iskoristi privilegija koju imamo, a to je grad na velikoj reci.

Govoreći o puštanju u saobraćaj brzog voza i koliko će približiti Beograd i Novi Sad, on je rekao da voz predstavlja "paradigmu našeg uspeha i odnosa i poštovanja prema građanima Srbije, da svakim danom žive bolje i kvalitetnije."

Dodao je da voz ne približava samo Beograd i Novi Sad, već menja celu Srbiju i povezuje je s Evropskom unijom, kao i da će se voziti i ka Nišu, Subotici i Budimpešti.

"Soko je simbol pobede i slobode i osokoliće nas da i dalje vredno radimo, da uspemo u tome da oživimo i sve druge snove i da nastavimo dalje da gradimo našu Srbiju," kazao je on.


Izvor: Tanjug     Foto: SNS

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad