Yunet
 

Kultura

Od sutra do 18. oktobra deseti GeteFest u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 13. oktobar 2021. • 13:19 •

Od sutra do 18. oktobra deseti GeteFest u Novom Sadu

Novosadski program desetog izdanja filmskog festivala “GeteFEST” u organizaciji Gete instituta u Srbiji, biće održan od 14. do 18. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada. Na festivalu biće prikazano osam nemačkih savremenih filmova.

Na otvaranju, u četvrtak od 20 sati biće prikazan film Johanesa Nabera "Curveball", komedija između groteske i političke satire, koja istražuje nemačku perspektivu rata u Iraku.
U petak. na programu su dva ostvarenja. Film "U komšiluku" Danijela Brila, tragikomedija o lažima sa puno crnog humora, Program u subotu 16. oktobra, u 19 sati otvara film "Svet će biti drugačiji" Ane Core Berahed, koji se 11. septembrom 2021. bavi iz perspektive partnerke počinioca. Od 21h na programu je nemački kandidat za Oskara, film "Tvoj sam čovek" Marije Šrader. U nedelju, 17. oktobra, od 19 sati publika će moći da pogleda ostvarenje "Princ" debitantski film rediteljke Lize Birvirt o visokobrazovanoj frankfurtskoj eliti punoj predrasuda. Novosadski program GeteFest-a u ponedeljak, 18. oktobra u 20 časova zatvara ostvarenje "Fabian", koje prati troje glavnih protagonista u Berlinu kasne, politički turbulentne Vajmarske republike.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad