Yunet
 

Kultura

Manifestacija „Dan grčke kulture“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. novembar 2021. • 18:02 •

Manifestacija „Dan grčke kulture“

Manifestacija „Dan grčke kulture“ održana je Kulturnom centru Novog Sada.

Posvećena je obeležavanju 200 godina od početka borbe za nezavisnost grčke države. Održava se po prvi put u Vojvodini, a podržali su je Ministrstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i obrazovanje i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Dan grčke kulture u obeležen je postavkom izložbe u Kulturnom centru Novog Sada pod nazivom „Heroji i heroine Grčke revolucije 1821, koje je  posvećena obeležavanju 200 godina od početka borbe za nezavisnost grčkog naroda. Autor izložbe je Petar Rodificis Nađ.

Dan grčke kulture obeležen je Svečanom akademijom grčke zajednice u Srbiji uz prigodan program. Tom prilikom dodeljena su priznanja pojedincima i ustanovama za afirmaciju helenizma u Srbiji u organizaciji Fondacije grčke nacionalne manjine u Srbiji i Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine. Istovremeno,

Manifestaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, pokrajinski sekretarijatui za kulturu i obrazovanje, Grad Novi Sad, Udruženja Srpsko grčkgog prijateljstva i KUD Kan ta kuzina Smederevo, udruženja grčkih potomaka Novi Sad i Grka Srbije Beograd.


 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena