Yunet
 

Kultura

Džez se vratio u Novi Sad na velika vrata

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 29. novembar 2021. • 11:26 •

Džez se vratio u Novi Sad na velika vrata

Ovogodišnje 23. Novosadskog džez festivala izazvalo je veliku pažnju publike, te se za veliki broj koncerata tražila karta više.

Neki od najpopularnijih sastava i svetski proslavljenih muzičara regionalne džez scene doneli su na scenu mnogo dobre energije i time, zajedno sa publikom, proslavili vraćanje muzičkih sladokusaca u koncertnu salu i praćenje džeza uživo.

Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez na scenu Srpskog narodnog pozorišta doneli su ansambli iz Srbije, Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske među kojima su bili Modern Art Orchestra, Akshani Project, Bojan Cvetković kvartet, Lana Janjanin kvartet, Super saksofon kvartet, Teo Collori &Momento Cigano, Sinan Alimanović kvartet i Nenad Vasilić trio.

Uvodni program festivala ulepšale su publici muzičke radionice, kao i izložba fotografija. Radionice su pripremila neka od najvećih imena domaće džez scene kao što su Vasil Hadžimanov, Ivan Ilić, Svetlana Ceca Palada i Igor Molnar, neke od radionica bile su predviđene za buduće džezere, za najmlađe koje su kroz kreativne sadržaje vodile Jelena Dopuđ i Jovana Dobrijević, dok je u Srpskom narodnom pozorištu bila postavljena i izložba fotografija autora Vladimira Veličkovića.

23. Novosadski džez festival posetila je publika iz svih krajeva Srbije, a jedan deo gostiju došao je i iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske. Džez se vratio u Novi Sad!

Ovogodišnji festival podržali su Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, OTP banka i Wiener Städtische osiguranje.

Foto: Vladimir Veličković

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad