Yunet
 

Kultura

Fotografije Surovog na promociji međunarodnog festivala

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. avgust 2022. • 14:01 •

Fotografije Surovog na promociji međunarodnog festivala

Fotografije srpskog fotografa Pavela Surovog izabrane su za promociju međunarodnog festivala Etnomoda "IBEFF" u Rusiji, koji će se ove godine održati 4. i 5. avgusta u Sankt Peterburgu.

Kako je navedeno, fotografije srpskog nagrađivanog fotografa i grafičkog dizajnera Pavela Surovog naći će se na svim promotivnim materijalima ovogodišnjeg festivala "International Baltic Ethnic Fashion Festival" (IBEFF) Etnomoda, i to na bilbordima, posterima, oglasima, kao i na pozivnicama.
Podsećanja radi, srpski fotograf je prošle godine dobio najviše bodova na festivalu u okviru takmičenja, čime je osvojio prvu nagradu žirija u kategoriji modna fotografija.
Među izabranim fotografijama za ovogodišnju promociju našle su se fotografije "Rajska Eva u rajskom vrtu", "Anđela i Svetica" koje su nastale uz pomoć narodnih nošnja Slovaka, Srba i Rusina.
Autor fotografija istakao je da mu je velika čast što su njegove fotografije izabrane za promociju festivala, te da je ovo velika motivacija za nastavak fotografisanja inspirativnih narodnih nošnji sa Balkana.
"Ponosan sam da na ovaj način mogu prezentovati Srbiju, njenu kulturu i tradiciju širom sveta", rekao je Surovi.
Međunarodni festival "IBEFF" podržan je od strane predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i njegovog Predsedničkog fonda za kulturne inicijative.

 

Izvor: Tanjug

Foto: PrtSc/etnomodno.com
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad