Yunet
 

Kultura

Zbog nevremena odloženo obeležavanje 162. sezone SNP-a

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 29. avgust 2022. • 11:22 •

Zbog nevremena odloženo obeležavanje 162. sezone SNP-a

Svečanost, povodom obeležavanja nove 162. sezone Srpskog narodnog pozorišta, koja je bila zakazana za danas, 29. avgusta, pomerena je iz razloga visokog rizika po učesnike i tehniku usled najavljenog lošeg vremena, saopštili su iz SNP-a

Budući da prethodno najavljeno svečano otvaranje sezone, odnosno multimedijalni program u režiji Sonje Petrović, na platou Pozorišta podrazumeva veliki broj umetnika ali i opreme, rukovodstvo SNP-a odlučilo je da će svečanost biti odložena, te će novi datum uskoro biti objavljen.
Nakon 18 premijera, preko četrdeset gostovanja, više od 60 hiljada posetilaca, spektakularnih izvođenja na otvorenom, i početkom infrastrukturnih radova, završena je 161. sezona najstarijeg nacionalnog teatra, sa velikim očekivanjima za narednu.
Na matičnoj sceni u protekloj sezoni odigrano je 156 predstava, Srpsko narodno pozorište je u goste putovalo gotovo 40 puta, a na velika vrata SNP-a ušlo gotovo 70 hiljada ljubitelja teatra.
Naredni spektakl je "Rigoleto" a naslovnu ulogu će tumačiti naš proslavljeni bariton Željko Lučić 7. septembra u Srpskom narodnom pozorištu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena